5 tegn på at din hund er blevet dårlig

De fleste hundeejere kan godt fornemme, når der er noget i vejen med deres hund. Måske er appetitten blevet mindre, måske er de ikke lige så spunky, som de har være. Det kan godt være et tegn på, at din hund er begyndt at blive dårlig. I denne artikel har vi samlet 5 af de mest normale indikatorer på, at din hund kunne være gået hen og blevet syg. 

1. Hunden spiser mindre eller slet ingenting

Hvis hundeskålen pludselig ikke tømmes, som den normalt gør, så kan det godt være, der er noget i vejen med din hund. Hunde er for det meste ret madglade, så når skålen fyldes op, så bliver der også gerne spist. Hvis hunden stopper med at røre ved dens mad, så kan det godt være dens måde at fortælle dig, at der er noget i vejen. 

2. Næsen er varm og tør

Hunde har naturligt en kold og våd snude, og dette er en indikator for en sund og rask hund. Hvis næsen pludselig bliver tør og varm, så kan det godt være hunden er blevet syg. Du kan altid tjekke hundens næse ved forsigtig, at røre ved den med bagsiden af din hånd.

3. Hunden trækker sig fra selskaber

Hunde er et naturligt flokdyr, så det er i dens instinkt, at holde sig tæt ved dens flok, som nu er jeres familie. Er hunden begynde at trække sig fra selskabet? Måske er den begyndt at gemme sig inde i værelser eller ude i haven.

Når hunde er syge begynder de at gå meget for dem selv, og det kan godt betyde at der er noget alvorligt i vejen. Hvis du har mistanke om dette så skal du søge en akut dyrlæge i København, som kan tage et kig på hunden. 

4. Afføringen skifter konsistens og farve

En alt for tynd og lysebrun afføring kan være tegn på infektion. Især hvis den dårlige afføring er i kombination med nedsat appetit, så kan det godt være en indikator på en maveinfektion eller virus. Disse ting kan ofte klares med antibiotika. 

5. Hunden sover mere end den plejer

Hunde sover det meste af dagen, og det er ganske normalt. Men hvis din hund ikke længere orker gåture, lege eller samvær, så er den måske gået hen og blevet syg. Oplever du hunden ligge og sove dagen lang uden energi, så skal den måske et smut til dyrelægen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *