Sådan får du en god start med din hvalp

Livet som hundeejer er fantastisk, men det er også et liv med ansvar. En hundehvalp er nemlig ikke kun en blød lille glædesbombe, det er også et levende væsen, som du skal opdrage og passe på. Det, der kan være sødt og fjollet som hvalp, kan blive irriterende og forstyrrende, når hunden er voksen, så det gælder om at komme godt fra start. Her får du lidt inspiration til, hvad du kan gøre.

Lær hinanden at kende

Først og fremmest skal man lære sin hund at kende og lære at læse dens kropssprog. Du kan eventuelt læse om hundes kropssprog, inden du får hvalpen, så du har lidt viden på forhånd. Dog vil du i sidste ende bedst lære fra din egen hund, som også kan have sine helt egne træk. Find ud af, hvordan den viser, at den er træt, at den snart skal på toilet, og at den keder sig. Kort sagt skal du lære, hvordan du genkender hundens signaler på dens behov, så du kan efterkomme de behov. Derudover skal du selvfølgelig opdrage på hunden, så den også kan lære dine regler og krav.

Byg sunde vaner

Mens hunden stadig er en hvalp, kan du begynde at opbygge nogle gode vaner, som vil være rigtig praktiske, når hunden er voksen. Det kan være ting såsom at nusse hundens poter, så den bliver vant til at poterne bliver rørt; det kan hjælpe, når den engang skal have klippet negle. Ligeledes kan det være godt at røre lidt ved hundens ører og tænder, samt forsigtigt rundt om øjnene, da det kan gøre det nemmere, hvis I fx ender i en situation, hvor hunden skal til dyrlægen.

Tag til hvalpetræning

En fantastisk måde hvorpå du kan opbygge nogle gode vaner er også igennem hvalpetræning. Med hvalpetræning lærer du en masse om hundeopdragelse, og din hund bliver trænet og møder andre hunde samt deres ejere. De lærer at omgås andre hunde og mennesker, og de lærer at adlyde dig som dens ejer og knytter jer tættere sammen. Læs mere om hvalpetræning her, hvis det lyder som noget for dig.

Tillykke med din nye hund

Det er dejligt at få en hund, så du har en skøn tid forude. Selvom der kommer ansvar og opdragelse, kommer der også en masse glæde og gode tider for dig og din hund. Tillykke med din nye bedste ven!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *