Hvilken hundeforsikring, skal din hund have?

Der findes over 50 forskellige selskaber, som laver hundeforsikringer i Danmark, og det er ikke helt ligemeget hvilken forsikring din bedste ven skal have. I denne artikel kan du blive klogere på, hvad du skal have med i tankerne, når du skal vælge en forsikring.

Prisen

Selve prisen varierer utrolig meget, når det kommer til hundeforsikring, da selskaberne har forskellige betingelser og kriterier. Faktisk er det ikke meget anderledes at tegne en forsikring til din hund end, når du skal tegne en for dig selv.

Start altid med at kigge på de forskellige sammenligningshjemmesider, som sammenligner priser på de mange livsforsikringer. Det er en jungle, og det kan godt tage lidt tid at få et ordentligt overblik over, hvad det helt præcis er, som du skal have til din hund. Bare fordi en forsikring er billigere et sted, er det ikke helt sikkert at det dækker bedre.

Vær særlig opmærksom på forsikringssum. Dette er den erstatning, du kan modtage fra sygeforsikringen i løbet af 12 måneder. Du kan selv vælge mellem 2 summer, som normalt ligger et sted mellem 15.000 DKK og 40.000 DKK. (kilde Doc24).

Den lovpligtige og ikke pligtende men good to have

I Danmark kan vi dele denne type forsikringer op i to kategorier. Den ene er lovpligtig, som du skal tegne hvis du har en hund – også kaldet ansvarsforsikring. Den anden er en forsikring, som er en slags “good to have” – også kaldt sygeforsikring.

Forsikring på led

Mange hunde rammes af gigt i et eller flere led – faktisk rammes næsten halvdelen af alle hunde over 7 år. Dette sker typisk ved:

  • Hofteledssygdom
  • Albueledssygdomme
  • Osteochondrose

Gilpa.dk som er en af Danmarks bedste eksperter indenfor hundefoder, har udviklet et helt særligt produkt, som sikrer at din hund ikke får ledsmerter. Det er altid en god ide at forebygge inden “skaden” indtræffer.

Laver du en forsikring på hundens led, kan du få dækket en del af udgifterne til fx.:

  • Fysioterapi, massage, kiropraktor og akupunktur.
  • Genoptræning i form af svømmetræning, løbebåndstræning og træning i water-walker
  • Guldbehandling med guldpartikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *