5 måder til at komme ud med hunden om vinteren

Har du en hund, der kræver meget motion? Når de kolde temperaturer sætter ind, kan det godt blive svært at få gået den daglige tur med hunden. Men uanset om det er koldt eller ej, har hunden brug for motion, for at være sund og rask. Vi har derfor samlet 5 råd her, til hvordan du kan komme ud med hunden om vinteren.

Kast bold

En klassisk aktivitet for mange hundeejere er at kaste bold med hunden – og de fleste hunde elsker det. Når du kaster bold med hunden, kan hunden brænde en masse energi af på en sjov måde.

For at kunne kaste bold med hunden, kræver det at hunden har lært at give bolden tilbage, når den er løbet efter bolden. Det kan godt være lidt svært at lære, hvis hunden foretrækker at beholde bolden for sig selv. Men hvis du har tålmodigheden til det, er det en rigtig god ting at lære hunden at kunne.

Hvis din hund ikke afleverer bolden tilbage, men i stedet løber rundt med den, er det dog stadig motion for hunden, og derfor ikke helt skidt.

Hjernegymnastik med godbidder

En anden måde, hvor hunden kan bruge en masse energi er ved at lave hjernegymnastik med godbidder. Det kan du gøre ved at lægge godbidder rundt omkring i huset eller ude på græsplænen, som hunden så skal finde bagefter.

Det er selvfølgelig bedst at gøre udenfor, så hunden får lidt frisk luft samtidig med. Du kan lave små spor med godbidderne og se om din hund kan følge sporet.

Det gode ved at lave hjernegymnastik med hunden er, at hunde bliver stimuleret på en god måde. Hunden bliver træt af at snuse efter godbidderne, og får på den måde brændt noget energi af.

Og det behøves ikke altid at være de dyre godbidder. Hvis du har en madglad hund, kan du lægge noget godt hundefoder ud, som hunden kan lede efter.

Tag ud på en agilitybane

Agility er hundenes sport. Agility bliver ofte forbundet med store konkurrencer og mange tror derfor, at man skal være meget seriøs for at dyrke agility med sin hund. Men det er langt fra tilfældet.

Du kan sagtens dyrke agility med din hund for sjov, uden at der skal være nogle konkurrencer ind over. De fleste hunde elsker at komme ud lege på en agilitybane og boltre sig.

Du kan prøve at undersøge, om der er en agilitybane i nærheden af dig. Du kan være heldig at der ligger en i gåafstand, men ellers kan du sagtens tage hunden med i bilen, for at komme ud til en agilitybane. Det er dog altid en god idé at sørge for at hunden er spændt fast, eller sidder i et hundebur. Så risikerer du ikke, at hunden kommer til at forstyrre under køreturen. Du kan dog få erstatning ved trafikuheld, hvis din hund er skyld i ulykken, og du har en forsikring der dækker.

Besøg en hundeskov

Hvis din hund godt kan lide at lege med andre hunde, kan du prøve at tage ud til en hundeskov. Der ligger hundeskove rundt omkring i Danmark, og i hundeskovene kan hunden komme til at lege med andre hunde.

Når hunde leger med hinanden bruger de naturligvis mere energi, end når de leger alene, og på den måde kan din hund komme af med lidt ekstra energi, hvis I besøger en hundeskov.

Gåturen – her går du aldrig galt i byen

Den sidste måde, til at komme ud med din hund er ved at tage på en klassisk gåtur. Det kan være svært at tage sig sammen til at komme ud på gåturen, når det minus grader udenfor, men det er en god motion for din hund. Din hund går også og snuser til de mange nye lugte på gåturen, og bliver stimuleret på den måde.

Hvis du sørger for at have en god varm jakke til gåturen, bliver det nemmere at komme af sted. Du kan fx kigge på www.termoland.dk, hvis du mangler en god termojakke til gåturen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *