5 ting du skal huske hvis vovsen skal med på ferie

vovseferie

vovseferie

Hunden er menneskets bedste ven og for de fleste af os også en loyal følgesvend, men når det bliver ferietid, er det straks noget sværere at have hunden med sig. I de fleste tilfælde er det bedst at lade hunden blive hjemme, men det er også muligt, at tagen vovsen med på ferie. Det kræver bare at man er godt forberedt. Her er en liste over fem ting, du skal have styr på inden du tager afsted.

Chipmærkning og hundepas skal du huske når du rejser med en hund

Før du kan tage hunden med ud af landet, skal du have lavet et hundepas til hunden. Passet får du lavet hos dyrlægen, og det er derfor vigtigt at du kontakter dyrlægen i god tid, hvis du planlægger at tage hunden med på ferie. Papirarbejdet kan godt tage lang tid, og du kan derfor ikke forvente at kunne tage hunden med på ferie en uge efter at du har fundet på, at den skal med. For at kunne få et pas skal hunden være chipmærket og vaccineres.

Vaccinationer er vigtige for hunden

Dyrlægen kan informere dig om regler for vaccinationer i forskellige lande, men som udgangspunkt skal hunden vaccineres mod rabies senest 21 dage før indrejse i alle Europæiske lande. Vaccinationen indføres i hundens pas. Derudover har nogle lande specielle regler for indrejse.  I Sverige skal du f.eks. kunne fremvise blodprøver på hunden, mens de i Norge kræver, at hunden også er behandlet for orm.. 

Forbered transport i god tid til din hund

Hvis hunden skal med på en flyrejse, skal du kontakte selskabet for at arrangere rejsen. Det er ikke alle selskaber, der tillader hunde, og dem der gør skal ofte kontaktes i god tid. Det er normalt muligt at have hunden med i kabinen, hvis den vejer under 8 kilo inklusiv rejsetaske eller transportkasse. Større hunde skal derimod fragtes ligesom baggage i et specielt indrettet transportrum. Det er vigtigt at overveje, om det er værd at udsætte hunden for så meget stress, specielt ved kortere rejser.

Rejser med plads til hund

Det er langt fra alle steder, hvor det er tilladt at have hunden med sig. Finder du derfor din næste ferie på f.eks. rejsetilbud.dk er du derfor nød til at kontakte selskabet og finde ud af, om det er tilladt at have hunden med på hotellet, eller om der er alternative muligheder. Vær opmærksom på, at det heller ikke er alle badestrande, der tillader hunde, så det kan blive ekstra besværligt at finde et godt sted at være.

Vær forberedt og pak alle tingene til hunden

Når der er styr på hotel, transport og papirarbejdet, inklusiv selvfølgelig forsikringer, skal du sørge for at have det hele med på turen sammen med hundens baggage. Husk at din hund får brug for mange ting, du bruger derhjemme, men måske ikke tænker videre over. Du skal medbringe snor, bur eller sele, vandskål, mad og godbidder, legetøj, seng eller tæppe, hømhømposer og førstehjælpskasse, evt. inklusiv medicin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *