Disse tricks bør din hund lære, hvis du vil have en lettere hverdag

glad hund

At have en hund skal være en glæde, som tilføjer værdi til din hverdag i stedet for at påvirke dit humør på negativ vis. Derfor er det vigtigt at du lærer de basale tricks, som dig og din hund kan bruge til at få en bedre hverdag sammen.

Hunde skal være gode til gåture

Det siger nærmest sig selv at hundeejere bliver hjulpet godt på vej til en lettere hverdag, når deres hund kan finde ud af at gå i snor. Derfor ønsker mange hundeejere også at lære sin hund at gå i snor, men oftest bliver resultatet ikke det bedste.

Den uddannede hundeadfærdsterapeut og klikkerinstruktør Gitte Asmann, som står bag det spændende hundetræningskursusWeTeach, har lagt mærke til at mange hundeejere går med sine hunde i meget stram snor eller følger yoyo-effekten hvor hunden trækker ud i snoren, hvilket får hundeejeren til at stoppe op og kalde hunden tilbage, hvor den så får en godbid for at komme tilbage. Men derefter trækker hunden ud igen og samme proces gentager sig igen og igen.

At lære sin hund at gå i snor er i sidste ende en grundfærdighed, som helst skal indlæres mens hunden er en hvalp, for at undgå at hunden får den dårlige vane at trække i snoren, så du ikke får nydt at gå tur med din hund.

Brug en fløjte til at indkalde din hund

Det er også vigtigt at du lærer din hund at lystre og at komme, når du kalder på den. I denne forbindelse er det god ide at lave et indkaldssignal enten med en speciel fløjtelyd eller ved at bruge en fløjte. Dette kan du også lære om i det førnævnte kursus med Gitte Asmann.

Lær hunden at håndtere kontakt med andre personer

Et andet vigtigt element i kurset, som gør din hverdag nemmere, er hundens kontakt til andre personer. Her kommer du til at lære din hund at blive på sin plads ved siden af dig, selv når der kommer en person imod jer. Dette hjælper især til at håndtere hvordan hunden agerer, når i møder fremmede personer i forbindelse med gåturen.

Du kan ikke lære din hund alle tricks fra dag et

Det er vigtigt at vide at du ikke kan lære din lille hvalp alle tricks fra starten. Det anbefales at vente mindst til at hunden er omkring seks måneder gammel. At gå i gang før ville være spild af tid og kræfter, da hunden ikke er klar til denne form for indlæring. Det kan sammenlignes med at lære en elev i første klasse tysk grammatik.

Ældre hunde kan også lære tricks

Mange tror fejlagtigt at det er for sent at lære ældre hunde tricks, men det passer ikke. Faktisk er det godt for ældre hunde at lære nye tricks, så de bruger hjernen til at lære noget nyt og dermed bliver mentalt stimuleret. Måske kan hunden ikke hoppe rundt og løbe på samme måde, som den gjorde da den var lille, men derfor kan du stadigvæk godt lære den små nye tricks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *