Hund, kat eller hest? Hvilket kæledyr skal man vælge

For langt de fleste mennesker vil man på et eller andet tidspunkt i livet få lyst til at købe et kæledyr. Enten fordi man ønsker at forbedre dyrevelfærden ved at skabe trygge rammer og give dyret et godt liv, fordi man føler sig lidt ensom eller bare er glad for dyr. Der kan naturligvis være mange flere grunde til, at man vælger at få sig et kæledyr. Det kan dog være svært at bestemme sig for, hvilket dyr man passer bedst sammen med – skal det være en hund, en kat, en hest eller noget helt fjerde?

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind i ens overvejelser omkring, hvilken form for kæledyr man ønsker. Disse kan være af økonomiske grunde, da nogle dyrearter kræver mere pleje, eller er dyrere at anskaffe end andre, eller det kan være af livsstilsmæssige grunde, hvor man måske ikke har den tid i hverdagen som kæledyret kræver. Dertil kommer naturligvis også ens præferencer for om man vælger en hund, kat eller hest – om man er hundemenneske, en skør katteperson eller en hestepige. Disse præferencer vil oftest opstå i forbindelse med ens barndom, hvilket er vigtigt at tænke på, hvis man har børn i hjemmet.

Værd at vide om heste som kæledyr

For mange piger og kvinder er den store kæledyrsdrøm at eje eller have part i en hest, naturligvis kan drenge og mænd også have disse drømme, dog er den statistiske fordeling størst mod det feminine køn. Heste er som kæledyr naturligvis ikke noget man har gående i stuen, derfor kan man søge om opstaldning hos et stutteri, hvilket er en økonomisk overvejelse, der skal med inden man køber sit nye kæledyr. Der er ofte nogle økonomiske fordomme omkring dét at have hest som kæledyr, dette er dog kun i forhold til opstaldning og køb af selve hesten og rideudstyr behøver ikke være så dyrt som mange måske tror. Nogle steder kan man i forbindelse med opstaldning få adgang til rideudstyr som saddel, grime, børster osv. hvilket gør at man her kan spare en del og kun købe shampoo og foder til kæledyret.

Heste som kæledyr i modsætning til hund og kat

Når man skal anskaffe sig et nyt og måske sit første, kæledyr er der mange der vælger en hund eller en kat, da man her kan få alle de sociale fordele ved at have én i hjemmet, der elsker en betingelsesløst. Dog er disse dyr oftest meget tidskrævende, da disse skal børstes, fodres og ud og gå ture på daglig basis, samtidig med at man skal afsætte mange timer til at putte og lege. Med en hest som kæledyr kan man spare lidt på tiden og stadig få alle fornøjelserne og samtidig også nyde godt af kærlighedsforholdet mellem dyr og ejer. Får man opstaldet sin hest kan man lave aftaler om at denne fodres på stedet af staldejeren, således at man i en hektisk hverdag kun skal afsætte 3-4 dage om ugen til at pleje og hygge om sit nyt kæledyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *