Når benene værker hos hundeejeren

At være hundeejer er en livsstil, der følger dig gennem hele din tilværelse. Den bringer mange glæder med sig i form af logrende haler og store brune øjne, men med alderen kan der komme visse vanskeligheder.

Hunde har mange behov, der skal tages hånd om, og et af de vigtigste er de daglige ture udenfor, så der kan undgås uheld indenfor. Når dine led og knogler begynder at gøre bøvl af sig, kan det dog blive hårdt at komme op af sofaen. En gåtur kan virke som en stor udfordring, og selv det at komme rundt i hjemmet kan være hårdt.

Det er dog vigtigt at holde sig i gang på trods af besværet med bentøjet, og der findes heldigvis adskillige hjælpemidler, som kan gøre det lettere for dig at komme omkring.

Hjælp til indkøb

Når der skal handles, kan en indkøbstrolley være nyttig. Den består af en stærk pose på et lille stativ med et par hjul, som du kan putte indkøbsvarer i. Dermed bliver det lettere for dig at transporterer varerne med hjem. Du skal ikke bære på nogle tunge indkøbsposer, og du kan have en hånd fri, hvis du for eksempel slår to fluer med et smæk og lufter hunden, samtidig med at du får handlet ind.

Det klassiske gangstativ

Når hunden løber rundt mellem benene på dig, kan det være rart at have noget at støtte sig til. Med et gangstativ får du en hjælpende hånd til at komme rundt i dit hjem, og det er let at pakke sammen og tage med dig, hvis du skal besøge nogen.

I dag er det populært at have en rollator, og rollatoren kan tjene dig godt til de udendørsgåture med hunden. Hvor rollatoren har hjul, har gangstativet dog ingen, så det kan være et mere sikkert valg indenfor. Med et gangstativ risikerer du ikke, at det pludselig glider ud under dig, da det står fast på alle fire ben.

Gave som pårørende

Hvis du er et familiemedlem, der leder efter en god gave til en forælder, bedsteforælder eller oldeforældre, er det værd at besøge livetsomsenior.dk, hvor det for eksempel er muligt at finde gaver, som kan hjælpe ældre med at dyrke motion. Der kan blandt andet findes vandrestave til de særligt aktive, der endnu kan dyrke aktiviteter som for eksempel kapgang, og stokke med et lille sæde til de, som oftere har brug for en lille pause på gåturen.

Glæden ved bevægelse

Det er vigtigt, at man uanset sin alder holder gang i sig selv. Motion hjælper altid på helbredet, så selv en lille smule aktivitet er bedre end ingenting. Med gangstativer, indkøbstrolley og vandrestokke er det muligt at forlænge mulighederne for at motionere.

Derfor er det også godt at have en hund. Når du ejer en hund, bliver det vanskeligere at finde undskyldninger for ikke at komme ud af sengen. Hunden skal fodres, og den skal luftes og leges med. Den kan holde dig i gang og sørge for at du kommer udenfor huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *