Sådan får du en sund og aktiv hund!

Hunden er menneskets bedste ven, men hvor godt har din hund det egentlig? Du har muligheden for at opdrage din hund og sige til dine nærmeste, hvis der er noget som du har brug for. Dette er ikke en mulighed for din hund, din hund er loyal og vil gøre alt hvad du beder den om, men hvis du ikke passer nok på den, så vil den blive træt og ugidelig. Der er mange som har svært ved at få passet deres hunde i ferien, fordi at de er taget på ferie, festivaler eller anden aktivitet. Vi er godt klar over, at det ikke er muligt at tage din hund med på festivalen, da de fleste telte ikke er beregnet til at indeholde en hund. Derudover er det ikke forsvarligt at tage sin hund med på festival. Men hvad gør man så, hvis man skal afsted på sådan en ferie? Du skal få hunden passet og plejet, enten hos familie eller en hunde passer. Ligesom et menneske så kan en hund godt lide at komme på ferie, og derfor ville en ferie hos familien være perfekt.

Disse råd skal du følge

I hverdagen er det noget helt andet, når det kommer til at passe din hund. Mange glemmer deres hund i hverdagens aktiviteter, og derfor får hunden ikke den motion som den skal have. Mange hunde skal luftes mindst 1 gang om dagen, og nogen skal luftes mere, dette kommer meget an på racen, og er derfor noget man skal overveje inden man får hunden. Men sørg for at hunden får nok motion! Et tegn på at din hund ikke får nok motion kan være: rastløshed, forvirring og gøen.

Kast med pind eller bolde! Stort set alle hunde elsker at lege med pinde eller bold, dette er en nem måde at give din hund motion, uden du selv behøver at lave så meget.

Leg med din hund! Du skal huske at have det sjovt med din hund, og tage dig tid til at lege med den. Mange hunde elsker dette, men man skal som person også selv have lyst til det, for ellers bliver den en tvungen situation.

Løb/ cykel med din hund! Udover at hunden giver dig selv mere motivation, og at du selv kommer i form, så er dette fantastisk for din hund. Hunden kommer ud på en løbetur, som den ellers normalt ikke ville.

En hund afspejler sin ejer

Dette er sjovt nok rigtigt, og det er der en god grund til. Hunde laver aldrig noget selvstændigt, du er nødt til at være der for den, hvis den skal motionere eller have det sjovt. Og hvis du ikke tager den nødvendige tid, så får din hund de samme mangler som dig. Hvis du selv sidder inde foran fjernsynet, så gør din hund det også. Så hvis du omlægger din egen hverdag, så omlægger du også hundens hverdag.

Som de sidste ord vil jeg gerne sige, at man skal respektere sin hund og behandle den ordentligt, det nytter ikke noget at glemme din hund i hverdagen strabadser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *