Sådan forbereder du dig til ferien – med familiens firbenede med på tur

hundeferie

hundeferie

Så nærmer sommeren sig med hastige skridt og solen skinner endelig på vores ganske danske land – det er toplækkert. Men, da vi desværre ikke kan vide os sikre på at solen vil skinne hele sommeren, er der mange, der vælger at flyve til sydligere himmelstrøg på deres sommerferie.

Og hvem kunne ikke tænke sig at have muligheden for at tage deres elskede hund med på deres sommerferie?

Det kunne de fleste formentlig, men det er desværre ikke en mulighed alle har – det kræver f.eks. at din hund kan være i flykabinen. Hvis den kan det, så kan du godt glæde dig; for så er det intet problem at få styr på resten.

Her får du de bedste tips til din sommerferieplanlægning, hvis du drømmer om at tage din hund med på ferien.

Find ud af om din hund har det rette temperament til en lang flyvetur

Selvom jeg ville ønske, at jeg kunne påstå, at alle hunde elsker at rejse og nemt kan sidde stille, så ville det være en ligeud løgn. Nogle hunde får nemmere stress, andre kan være mere angste og så findes der også de aggressive hunde – hvis din hund går indunder en af disse kategorier, ville det være værd at genoverveje beslutningen.

Hvis din hund kun til en vis grænse har personlighedsmønstre, som minder om ovenstående, kan du med fordel læse med videre og se om der er noget, der måske kunne hjælpe på disse ting.

Find den helt rette dyretaske

For det første skal din hund helst have det lækkert på sin rejse. Derfor skal du finde en dyretaske som din hund nemt og bekvemt kan passe ned i – derudover bliver der også sat krav til disse fra flyselskabernes side. Derfor skal du undersøge dit flyselskabs kriterier til, hvilken størrelse en sådan taske maks. må have.

I tillæg hertil, skal det siges at, hvis du rejser med en dyretaske, vil den blive anset som din håndbagage. Det vil sige, at du derfor ikke må tage andet bagage med ombord på flyet end denne.

Husk alle nødvendighederne til din hun

Mens din egen bagage tit og ofte (én gang er en gang for meget), forsvinder i virvaret af tasker og kufferter, så er det supervigtigt at du sørger for at din hund har alt, hvad den skal bruge – i hvert fald til de første par dage.

Det kan være den har et yndlingslegetøj eller noget favoritmad – tag det med i håndbagagen, så den ikke både skal vænne sig til et nyt land, men i det mindste har nogle ting den kender godt og føler sig tryg ved (udover sin familie, selvfølgelig). Hvis du vil gøre det ekstralækkert for den, så undersøg om der er nogle helseprodukter til din hund, som kunne gøre den stressende rejseoplevelse lidt mindre stressende.

Ring til flyselskabet på forhånd og meld din hunds ankomst

De fleste flyselskaber tillader kun et vist antal hunde pr. flyvning. Derfor er det en drøngod idé at ringe på forhånd – allerede når du har bestilt – og sige at i har en hund med. Så er du i hvert fald sikker på, at der er plads til din families bedste ven.

Hvis du allerede nu har besluttet, at du skal have hunden med på din næste ferie, så tjek disse billige flybilletter ud. Så er i allerede lang vej mod jeres fælles drømmeferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *