Sådan pifter du den daglige gåtur med hunden op

gåtur

gåtur

Motion er godt for krop og sind – og det gælder for både dig og din firbenede ven. For mange hundeejere består den daglige træning af en gåtur med hunden. Dette er selvfølgelig bedre end slet ikke at bevæge sig, men hvis i går den samme rute hver dag, så kan turen blive kedelig for både dig og din hund.  

Du kan dog nemt og hurtigt få piftet den daglige gåtur og din motion op, så turen bliver mere udfordrende og mentalt stimulerende for både dig og din hund.

Gør gåturen mere udfordrende

Der findes naturligvis sportsgrene specielt for hunde og deres ejere, såsom agility. Det er dog de færreste, som har tiden og overskuddet i en travl hverdag til at gå fast til en aktivitet. Derfor er det netop gåturen, som for mange hundeejere er den fortrukne motionsform. Men selvom det er nemt at gå den samme rute hver dag, så bliver det altså kedeligt i længden.

Dette kan også kede din hund, da den sjældent vil komme til at møde nye og spændende syn og dufte. Derfor er det godt at variere gåturen fra gang til gang, så din hund har muligheden for at få nogle nye indtryk. En oplagt ændring er selvfølgelig ruten; du kunne f.eks. tage hunden med i en hundeskov. Her er der en masse nye dufte at snuse til, samt potentialet for at finde nogle nye legekammerater.

Du kan også lege med din hund, imens i får noget frisk luft. Du kan f.eks. tage en håndfuld godbidder eller tørfødder med i en pose og så sprede det ud over et græsareal. Herefter kan din hund få brugt snuden til at snuse sig vej til de lækre godbidder gemt i græsset. På denne måde får din hund gået en del, samtidig med den bliver mentalt stimuleret.

Du kan også udfordre jer begge med hensyn til distancen. Et godt tip er at anskaffe sig en skridttæller. På denne måde kan du sætte dig et mål i forhold til et antal skridt, som du skal opnå under gåturen. Der findes en lang række modeller af skridttællere, så du har rig mulighed for at finde den helt rigtige for dig. Se de forskellige modeller og læs mere om skridttællere her.      

Fortsæt træningen med en romaskine

Hvis motions-gåturen med hunden giver dig blod på tanden til at fortsætte træningen, men har du ikke lyst til at lade din hund alene hjemme, imens du tager i fitnesscenteret, så kan du nemt bringe centeret til dig ved at købe en romaskine til hjemmet.

Med en romaskine får du både trænet konditionen og flere forskellige muskelgrupper på én gang. Det vil sige, at du reelt set ikke har brug for andre træningsmaskiner end en romaskine. De forskellige måder hvorpå man kan indstille romaskinen gør nemlig, at du kan opnå en helhedstræning af kroppen. Romaskinen har desuden den fordel, at den generelt er en af de billigere træningsmaskiner, som du kan få til hjemmet. Hvis dette lyder interessant så kan du læse mere om romaskiner her.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *