Sådan vælger du en hundepude

Ligesom alle andre familiemedlemmer skal din hund have et hyggeligt sted at sove om natten og slappe af i løbet af dagen. Hundepuder er et fremragende sengealternativ til din hvalp, fordi de er komfortable, men ikke fylder for meget i dit hjem.

Puderne har et relativt simpelt design med en eller anden form for skal, der indeholder fyld eller et indlæg, som giver støtte. Puderne varierer fra ret faste til bløde og plysagtige puder, afhængigt af din hunds behov.

Størrelse

Størrelsen er den vigtigste ting at overveje, når du vælger en hundepude. Puden skal være stor nok til at passe og støtte din hunds størrelse og vægt. Du kan finde masser af puder, der fungerer godt til mindre hunde, men mulighederne er typisk mere begrænsede for større racer.

En hundeseng eller pude skal være stor nok til, at din hund kan ligge ned i en behagelig stilling. Den skal ikke være nødt til at krølle sig sammen i en kugle for at passe ind. Brug et målebånd til at måle din hund fra næse til hale og derefter fra skulder til skulder på det bredeste punkt. Skuldermålene giver dig den minimale bredde, som din hundepude skal have, men det er bedst at tilføje 15 til 30 cm for at give din hund plads til at brede sig ud.

Fyldmateriale

Det materiale, som en hundepude er fyldt med, er afgørende for, hvor støttende den er. Yngre eller mindre hunde kan klare sig godt med en blødere seng, men ældre eller store hunde har normalt brug for mere støtte til deres led.

Polyfill er et almindeligt fyld til hundesenge, fordi det er billigt, varmt og hyggeligt. Det giver dog ikke meget støtte.

Til ældre eller større hunde er det normalt bedst at vælge en hundepude, der er fyldt med en eller anden form for skum, f.eks. æggekasseskum eller memoryskum. Puder af memoryskum er bedst til hunde med ledproblemer, fordi de giver en fremragende støtte, der kan hjælpe med at lindre smerter og forbedre mobiliteten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *