Tør din hund i en fart, når den har været i bad eller kommer våd ind.

Hvis din hund er våd efter badet eller turen ude i sneen gælder det uanset race om at få den tørret rimeligt hurtigt, så den ikke begynder at fryse. Der er selvfølgelig forskel på, om vi taler om en stor labrador eller en lille bomuldshund, men især om vinteren kan det hurtigt blive en rigtig kold affære for dem begge. Hvis man ikke går op i pelspleje, hvad de færreste labradorejere gør, kommer man naturligvis rigtig langt blot ved brug af et godt, sugende håndklæde. Hører du dog til groomingfolket og samtidigt har en hund af de mere pelsplejekrævende racer, vil du have rigtig stor glæde af, en decideret elektrisk pelstørre også kaldet en blower.

Begrebet blower dækker over en tørringsmaskine, der er så kraftig, at den mere eller mindre kan blæse vandet ud af din hunds pels. Dette er samme metode, man kender fra de elektriske håndtørrer, der hænger på mange offentlige toiletter. Du kan selvfølgelig godt bruge din egen hårtørre, men den har en meget begrænset kapacitet med hensyn til både luft og varme, plus at den ofte slår fra, efter for lang tids brug. Når du først har besluttet dig for at anskaffe en blower, er der flere valgmuligheder, du skal være opmærksom på. De fleste pelsplejeentusiaster anskaffer en blower, der sidder monteret på et stativ, så den er let at flytte rundt på.

Mange af disse stativmodeller har mulighed for at blive monteret med et fast luftrør istedet for en slange. Har du først monteret det faste luftrør, kan du nu have hænderne fuldstændigt fri under pelsarbejdet, hvilket er en stor fordel samt giver en rigtig god ergonomi. Det kan også være en fordel, at din blower hurtig kan afmonteres fra stativet, hvis du for eksempel har behov for, at tage denne med på ferie eller en hundeudstillinger.

Mange webshops der handler med tilbehør til hunde har et stort udvalg indenfor dryere og blowere til brug ved hundetørring. Dette gælder for eksempel Cotonshoppen.dk i Aarhus. En anden meget vigtig egenskab ved en blower, er om den har mulighed for variabel varme og luftstyrke. Dette er nemlig langt fra tilfældet på alle modeller, selv om dette må anses for en hovedfunktion. Som nævnt er der således rigtigt mange ting, du skal være opmærksom på, når du vælger den rigtige blower.

Hvorvidt en blower er på 1800 watt eller 2400 watt er ofte ligegyldigt, da et højt effektforbrug rent faktisk godt kan dække over en maskine, der ikke kan udnytte dens motor godt nok. Der er dog ingen tvivl om, at det er et uundværlig stykke værktøj, hvis du går op i pelspleje og grooming.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *